Profesionální způsoby, jak skladovat zázvor, abyste měli po ruce vždy čerstvý

Čerstvý zázvor je jednou z nenahraditelných ingrediencí, které byste měli mít vždy po ruce. I když prášková verze koření bývá běžnou základní surovinou ve spíži, s čerstvým kořenem se prostě nemůže rovnat. Pokud patříte k těm, kteří preferují právě čerstvý kořen zázvoru, je důležité naučit se jej správně skladovat.

Neloupejte jej předem

Aby zázvor zůstal co nejčerstvější, ponechte mu slupku během skladování. Vlastně před přidáním do jídla není vůbec nutné zázvor loupat, stačí ho jen omýt. I když se čerstvý zázvor snadno loupe lžící, je to zcela zbytečný krok. Takže se vyhněte plýtvání jídlem a přestaňte zázvor loupat.

Česnek a zázvor

Pokud se chystáte použít kousek zázvoru později nebo až zítra, neloupaný kořen zázvoru dokáže vydržet venku asi jeden den. Jako většině odolným potravinám se mu bude dařit v košíku nebo na talíři s dalším ovocem.

Skladujte zázvor v plastovém sáčku na zip

Pokud vám spotřeba zázvoru trvá trochu déle, měli byste ho i se slupkou skladovat v lednici, a to nejlépe v sáčku uzavíratelném na zip. V lednici ho můžete uchovávat až měsíc, pokud ho budete sporadicky kontrolovat, abyste se ujistili, že je stále pevný a nenapadá jej plíseň. Totéž platí, když kousek odříznete-jen ho pevně zabalte do sáčku se zipem a vložte do lednice.

Strouhání mraženého zázvoru

Abyste měli čerstvý zázvor prakticky vždy po ruce, uložte jej do mrazáku. Celý kořen můžete vložit do sáčku nebo nádoby bezpečné pro mrazení nebo jej nejprve nakrájet na menší kousky. Až budete připraveni jej použít, jednoduše nastrouhejte mražený zázvor, dokud nezískáte požadované množství. Mražený zázvor se ve skutečnosti strouhá snadněji než zázvor čerstvý.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Eatthis.com