Trpíte cukrovkou a výběr potravin je pro vás obtížný? Poradíme vám, co nejlépe jíst

Výběr potravin, když člověk trpí cukrovkou, může být velice obtížný. Nicméně, strava bohatá na zeleninu, ovoce a zdravé bílkoviny přináší lidem s cukrovkou ty nejlepší přínosy. Zde jsou některé potraviny, které vám mohou pomoci regulovat toto onemocnění.

Hořká čokoláda

Ačkoli se to může zdát zpočátku nesmyslné, čokoláda je bohatá na flavonoidy a výzkumy ukazují, že její živiny snižují inzulínovou rezistenci a hladinu glukózy v krvi. Ovšem je potřeba myslet na to, že příliš mnoho čokolády může mít opačný účinek, jelikož má stále vysoký obsah cukru. Takže všeho s mírou.

Listová zelenina

Listová zelenina je extrémně výživná a má nízký obsah kalorií. Je dobrým zdrojem několika vitamínů a minerálů. Antioxidanty lutein a zeaxanthin, obsažené v listové zelenině, chrání oči před makulární degenerací a šedým zákalem, což jsou běžné komplikace způsobené cukrovkou.

Vlašské ořechy

Stejně jako ryby, i ořechy obsahují zdravé mastné kyseliny, které pomáhají udržovat zdravé srdce. Lidé s cukrovkou mohou být náchylnější k srdečním onemocněním nebo mozkové mrtvici, takže je důležité do těla dostat větší množství mastných kyselin. Přidejte si hrst vlašských ořechů ke snídani nebo do salátu.

Skořice

Skořice je skvělým antioxidantem a může snížit hladinu cukru v krvi a zároveň zlepšit citlivost na inzulín.

Mastné ryby

Obsahují důležité omega-3 mastné kyseliny, které podporují zdraví srdce a mozku. Strava s vysokým obsahem polynenasycených a mononenasycených tuků může výrazně zlepšit kontrolu krevního cukru a krevních lipidů u lidí s cukrovkou. Mezi nejlepší volby patří losos, makrela, sardinky, tuňák a pstruh.

Fazole

Fazole jsou potravinou s nízkým glykemickým indexem a jsou vhodné pro regulaci hladiny cukru v krvi než jiné škrobové potraviny. Konzumace fazolí může zároveň pomoci při hubnutí a regulaci krevního tlaku a cholesterolu.

Ovoce

Ovoce je skvělou náhražkou sladkostí – má přirozeně sladkou chuť, ale současně také nízký glykemický index, což znamená, že při jeho konzumaci je nepravděpodobné, že by se zvýšila hladina cukru v krvi.

Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud ano, neváhejte ho sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: womenworking.com