Ujistěte se, že vaše pokrmy obsahují vysokou dávku fialových druhů ovoce a zeleniny. Díky nim můžete zpomalit stárnutí, ale i zabránit vzniku nemocí

To, že ovoce a zelenina jsou nedílnou součástí zdravého životní stylu, každý ví. Že jsou ideálním zdrojem vitamínů, minerálů a dalších nezbytných živin, to také není třeba zmiňovat. Ale my vám přinášíme některé informace navíc, které jste možná nevěděli. Odborníci na zdravou výživu totiž doporučují, abychom konzumovali více fialového ovoce a zeleniny, protože mají více přínosů pro zdraví člověka.

Zpomalují stárnutí

Fialové ovoce a zelenina mají vysoký obsah antioxidantů, které zpomalují známky stárnutí. Mějte na paměti, že čím tmavší, tím vyšší antioxidační hladina.

Regulují krevní tlak

Potraviny jako sušené švestky, lilek, černý rybíz, červené hrozny nebo zelí pomáhají regulovat krevní tlak kvůli přítomnosti flavonoidů. Tento druh ovoce a zeleniny pomáhá udržet problémy se srdcem a dokonce i určité druhy rakoviny v pozadí.

Chrání před infekcí močových cest

To je způsobeno antokyany, které brání některým bakteriím, aby se držely na stěnách močového traktu.

Zlepšují zdraví srdce

Antioxidanty a antokyany přítomné ve fialových potravinách obsahují živiny, jež chrání před vznikem srdečních záchvatů a dalších potíží se srdcem.

Snižují riziko vzniku rakoviny tlustého střeva

Antokyany přítomné ve slupkách fialových potraviny snižují riziko rakoviny tlustého střeva, takže se ujistěte, že jsou velkou součástí vašich pokrmů.

Jak se vám dnešní článek líbil? Dozvěděli jste se něco nového? Podělte se o tyto užitečné informace se svými přáteli a rodinou.

Zdroj: faithpanda.com