Už žádné shnilé pomeranče. Sledujte malý “pupík” na straně plodu

Bez síťky pomerančů se neobejde žádná návštěva nemocnice. Přemýšleli jste někdy proč? Tyto citrusy obsahují spoustu vitamínu C a A a stopových prvků, jako je železo, mangan, jód, kobalt, měď, fluorid, zinek, draslík, vápník, hořčík, sodík a fosfor. Konzumace pomerančů posiluje imunitní systém, zrychluje krevní oběh a snižuje cholesterol. Jednoduše řečeno, pomeranče jsou zdravé a velice chutné. Jak si ale v obchodech vybrat ten nejlepší z nejlepších?

Co znamená „pupík“ na jedné straně pomeranče?

Pomeranče v našem prostředí nerostou, proto jsme odkázáni na pomoc obchodů. Jak si ale vybrat chutný a šťavnatý pomeranč? Stejně jako u jiných druhů ovoce, i pomeranče bychom měli nejdříve vzít do ruky a očichat. Čím těžší a voňavější, tím šťavnatější a chutnější. Zároveň je nutné plody při nákupu vizuálně zkontrolovat, zdali na nich není plíseň, prohlubně nebo suchá a mdlá kůra. A teď nejdůležitější detail, který byste měli na pomerančích prozkoumat – „pupík“ na jedné straně citrusu. Co to vlastně je? Ve skutečnosti se jedná o malý plod, jenž se začal vyvíjet uvnitř pomeranče. Takové pomeranče jsou vždy sladké, takže je nemusíte nijak více zkoumat a můžete přejít rovnou ke kase. Takové plody jsou sladší než ostatní, ale mají méně šťávy, takže nejsou vhodné pro výrobu džusu.

Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud se vám zdál užitečný, nezapomeňte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.