Věci, které celý život děláme špatně. Dokonce i krájení chleba

Spoustu věcí děláme naprosto automaticky. Každý den naše tělo vykoná mnoho úkonů, nad kterými ani nepřemýšlíme. Vlastně si ani nemyslíme, že je lze dělat jinak a zrovna my je vykonáváme špatně. Například loupání pomeranče nebo krájení chleba, co se na tom dá zkazit? Zřejmě nic, to však neznamená, že je děláme správně. Zde je pár příkladů.

Oreo při namáčení držíte v prstech

Kdo by nemiloval sušenky Oreo s lahodnou mléčnou náplní? Každý z nás, pokud alespoň jednou v životě viděl reklamu na tuto pochoutku, nejí sušenky jinak než namočené v mléce. Vezmete Oreo mezi dva prsty, namočíte do sklenice s mlékem a sníte. Víte ale, že byste měli nejdříve zapíchnout vidličku do měkké náplně mezi dvě tmavá kolečka, namočit a poté vložit do pusy? Už žádné prsty. Sušenku byste totiž měli ponořit celou, jedině tak si ji nejlépe vychutnáte.

Loupání pistácií

Chuť pistácií snad nedokáže nic nahradit. Mají jedinečnou chuť, která tolik láká, i když jejich cena není nejnižší. To však není hlavní problém, největší nastává při jejich loupání, když v balíčku objevíte pár kousků, které prostě holýma rukama jen tak nerozlousknete. Co uděláme? Použijeme zuby nebo paličku. V tuto chvíli vám ale nejlépe pomůže druhá pistácie, pomocí jejíž skořápky otevřete tu, která vám původně nešla.

Loupání pomeranče holýma rukama

Máte chuť na pomeranč, chytnete ho do rukou a začnete loupat. Výsledek? Vaše ruce jsou celé oranžové a upatlané. Raději si vezměte nůž, odřízněte vrchní i spodní část a rozkrojte citrus na dvě poloviny. Nakrojte slupku podél a oloupejte stejně jako mandarinku.

Krájení chleba

Při krájení jakéhokoli pečiva často nadáváme, že jsou všude kolem drobky. Hlavně, když krájíme chleba. To je ale především tím, že to děláme špatně. Jakmile chleba otočíte a jeho spodek bude směřovat nahoru, bude se vám krájet mnohem lépe. Navíc jako bonus nikde nenajdete jeho pozůstatky.

Úvodní obrázek: Freepik, Zdroj: Brightside.me