V lidové medicíně se pepř používal pro lepší trávení, léčbu žaludečních chorob a revmatických bolestí. Odvar z pepře je zároveň velice oblíbený pro zotavení se z angíny, stomatitidy i střevních infekcí. Není tedy vhodný pouze pro ochucení některých pokrmů, ale také k léčbě různých zdravotních problémů, jejichž seznam jsme pro vás sestavili. Zde jsou případy, kdy je vhodné zvolit užívání pepře a léčit se přirozenou cestou.
Pročišťuje tělo
Budete-li žvýkat pepř společně s rozinkami, z mozku a žaludku se odstraní přebytek tekutiny. Rozpouští lymfu a má antitoxické vlastnosti.
Zlepšuje trávení
Pepř je jedním z nejsilnějších stimulantů trávení a tím zlepšuje i chuť k jídlu. Podporuje funkci žaludku a jater, čistí zažívací trakt a rozpouští husté a pevné látky z potravin.
Zbaví vás migrény
Černý pepř můžete také inhalovat v podobě esenciálního oleje, čímž se můžete zbavit nepříjemné a bolestivé migrény a dokonce i záchvatů spojenými s migrénou.
Komu se užívání černého pepře nedoporučuje
Černý pepř je nevhodný pro lidi s:
- Gastritidou
- Gastroenterologickými bolestmi
- Žaludečními a dvanácterníkovými vředy
- Anémií
- Onemocněním močových cest
Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud ano, neváhejte článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou.
Zdroj: feelhealthylife.com