Zdravotní výhody černého pepře: pomáhá při migréně a má pozitivnil vliv na trávení

V lidové medicíně se pepř používal pro lepší trávení, léčbu žaludečních chorob a revmatických bolestí. Odvar z pepře je zároveň velice oblíbený pro zotavení se z angíny, stomatitidy i střevních infekcí. Není tedy vhodný pouze pro ochucení některých pokrmů, ale také k léčbě různých zdravotních problémů, jejichž seznam jsme pro vás sestavili. Zde jsou případy, kdy je vhodné zvolit užívání pepře a léčit se přirozenou cestou.

Pročišťuje tělo

Budete-li žvýkat pepř společně s rozinkami, z mozku a žaludku se odstraní přebytek tekutiny. Rozpouští lymfu a má antitoxické vlastnosti.

Zlepšuje trávení

Pepř je jedním z nejsilnějších stimulantů trávení a tím zlepšuje i chuť k jídlu. Podporuje funkci žaludku a jater, čistí zažívací trakt a rozpouští husté a pevné látky z potravin.

Zbaví vás migrény

Černý pepř můžete také inhalovat v podobě esenciálního oleje, čímž se můžete zbavit nepříjemné a bolestivé migrény a dokonce i záchvatů spojenými s migrénou.

Komu se užívání černého pepře nedoporučuje

Černý pepř je nevhodný pro lidi s:

  • Gastritidou
  • Gastroenterologickými bolestmi
  • Žaludečními a dvanácterníkovými vředy
  • Anémií
  • Onemocněním močových cest

Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud ano, neváhejte článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: feelhealthylife.com