posts

Jak se udržet na dietě. Skvělým pomocníkem je potravinový deník

Každý rok začínáme se stejným příslibem, a sice že letos už opravdu budeme zdravě jíst a potit krev v posilovně. To se nám daří zpravidla prvních pár dní nebo týdnů, ale postupem času máme tendenci klesat na mysli a svém přesvědčení a čím dál tím častěji scházíme z cesty. Přijmete-li ale některé z následujících chytrých strategií, stane se pro vás zdravý životní styl rutinou, do které se už nebudete muset nutit. [...]

Nápoje kazící zuby. Nejen na červené víno je třeba si dávat pozor

Nikdo z nás si asi příliš neužívá návštěvy u zubaře, ale jak moc dobře víme, péče o zuby je velmi důležitá. Bohužel, i když se o své zuby staráme pečlivě, někdy si své snažení zkazíme nevhodným jídlem nebo pitím. Podívejte se na následující seznam nápojů, které se sice zdají být „zdravé“, ale ve skutečnosti mohou na našich zubech tvořit zubní kaz a poškodit zubní sklovinu. [...]

Světové techniky krájení aneb Jak krájet zeleninu jako profesionální kuchaři

Považovat se za skutečně zdatného kuchaře neznamená pouze uvařit skvělé jídlo, ale také ovládat základní dovednosti a techniky, jako je například krájení jakéhokoli druhu zeleniny. Než se do toho pustíte, vždy je třeba pamatovat na to, že byste pod krájecí deskou měli mít vlhký, tenký ručník a ruka, jež drží zeleninu, by měla tvořit jakýsi dráp, což vás ochrání před říznutím. Pevně uchopte nůž a pusťte se do následujících technik krájení. [...]